Scheidsrechter Dennis Higler is door UEFA aangesteld voor een wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League. De 37-jarige arbiter reist af naar Astana voor de return tussen FC Astana en Dinamo Zagreb. De aftrap van dat duel is om 16.00 uur lokale tijd (20.00 uur Nederlandse tijd).

Higler weet zich in de Kazachse hoofdstad omringd door een geheel Nederlands arbitrageteam. Rogier Honig en Roy de Nas zijn de assistent-scheidsrechters. Joey Kooij is ter plekke als vierde official. Jochem Kamphuis (VAR) en Edwin van de Graaf (AVAR) vormen de extra paren ogen van de videoarbitrage.

Voor Higler is het de eerste Europese wedstrijd die hij in dit nieuwe seizoen leidt. Wel was hij vorige maand al als assistent-VAR actief tijdens het Champions Leagueduel (eerste kwalificatieronde) tussen KÍ Klaksvík uit Faeröer en het Hongaarse Ferencvárosi TC.

Zowel FC Astana als Dinamo Zagreb werd afgelopen seizoen kampioen in eigen land. De ploeg uit Kazachstan versloeg in de eerste kwalificatieronde Dinamo Tblisi. De Kroaten stroomden in deze tweede voorronde in het toernooi. Het eerste treffen tussen beide teams eindigde vorige week dinsdag in Zagreb in een 4-0 zege voor de Kroaten.

Vergelijkbare berichten