Raymond van Meenen start per 1 september als manager scheidsrechterszaken betaald voetbal bij de KNVB. Hiermee volgt hij de recent vanwege gezondheidsproblemen gestopte Dick van Egmond op bij de KNVB. De 49-jarige Van Meenen gaat leidinggeven aan de afdeling scheidsrechterszaken betaald voetbal.

“Ik feliciteer Raymond van Meenen van harte en heet hem welkom als manager scheidsrechterzaken betaald voetbal bij de KNVB”, reageert Meta Römers, directeur operations bij de KNVB. “We halen iemand binnen met enorm veel ervaring binnen de arbitrage, als scheidsrechter en in het voetbal als algemeen. Bovendien is het werken bij de KNVB bekend terrein voor hem. Zo heeft hij waardevolle ervaring opgedaan binnen de technische staf en de afdeling scheidsrechterszaken. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.”

Veel ervaring als scheidsrechter bij de KNVB en binnen het voetbal

Van Meenen is begonnen als scheidsrechter in het amateurvoetbal in 1991. Tussen 2001 en 2010
floot hij ruim 220 wedstrijden in het betaald voetbal. Daarna is hij aan de slag gegaan als lid van de technische staf scheidsrechterszaken betaald voetbal. In deze rol heeft Van Meenen onder meer als projectleider van de pilot Arbitrage 2.0 de eerste stappen gezet om onderzoek te doen naar de mogelijkheden tot invoering van de VAR in het betaald voetbal en gaf hij leiding aan het talententraject en de Masterclass van de arbitrage van de KNVB.

Vervolgens is Van Meenen zich sinds 2015 blijven inzetten voor het voetbal als manager van de jeugdopleiding en voor het vrouwenvoetbal bij Feyenoord. Hier was hij onder andere verantwoordelijk voor de beleidsmatige en beleidsuitvoerende aansturing van de Feyenoord Academy.

Daarnaast is Van Meenen sinds oktober 2020 voorzitter van de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV). Vanwege de aanstelling als manager scheidsrechterszaken betaald voetbal legt Van Meenen deze rol per direct neer. Al met al is Van Meenen iemand met veel ervaring binnen de arbitrage en het voetbal vanuit verschillende invalshoeken.

Eervolle taak

“Allereerst spreek ik via deze weg mijn waardering uit voor mijn voorganger Dick van Egmond. Ik wens hem alle gezondheid toe”, reageert Van Meenen. Hij vervolgt: “Als zestienjarige jongen floot ik al mijn eerste wedstrijden en daarna ben ik, na mijn actieve scheidsrechterscarrière, altijd betrokken gebleven binnen de arbitrage en het voetbal. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om terug te keren bij de KNVB en het is voor mij een eer om deze belangrijke rol op te pakken.”

Vergelijkbare berichten