We gaan de beslissende fase van het seizoen in. De komende periode wordt bepaald wie er kampioen worden en welke teams degraderen. Maar wat gebeurt er als het puntenaantal aan het einde van de competitie precies gelijk is? Voor dit seizoen geldt zowel in categorie A als in categorie B dat bij een gelijk puntenaantal de rangorde wordt bepaald door het doelsaldo, gevolgd door het aantal doelpunten vóór.

Is het aantal doelpunten vóór ook gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend. Een beslissingswedstrijd wordt gespeeld als ook het totale resultaat gelijk is. De complete regeling over de rangorde vind je in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal (hoofdstuk 2.6, pagina 43).

Voor het futsal geldt in categorie A dat bij een gelijk aantal punten, als het gaat om rechtstreekse promotie of degradatie, een beslissingswedstrijd wordt gespeeld. In de categorie B wordt de rangorde wel bepaald door het doelsaldo. Kijk in het Handboek competitiezaken futsal (hoofdstuk 2.5, pagina 31) voor de complete regeling.

Vergelijkbare berichten