Vorig seizoen startte de KNVB een pilot met vernieuwde spelregels. Meer dan 900 teams uit de JO13-competities (categorie B) in de districten Noord en West I namen deel en speelden voor het eerst met onder andere de zelfpass en de intrap. Door de positieve reacties wordt de pilot in het komende seizoen uitgebreid.

De KNVB zet zich in voor een (veilige) omgeving waarin spelers en speelsters met plezier steeds beter leren voetballen. Daarnaast willen we graag dat het voetbal zo aantrekkelijk, sportief en eerlijk mogelijk wordt gespeeld. Nieuwe spelregels dragen daaraan bij en daarom werd in de pilot van vorig seizoen met vier vernieuwde regels gespeeld: de zelfpass, intrap/indribbelen, een tijdstraf en vliegend wisselen.

De positieve ervaringen van spelers, trainers en scheidsrechters zorgen ervoor dat er in het seizoen 2023/’24 nog meer teams – in totaal ruim 4200 – aan de pilot zullen deelnemen:

  • In alle districten in de leeftijdscategorie O13 in de categorie B de vernieuwde spelregels gehanteerd. Bij de MO13 teams geldt dit voor alle competities, zowel de Hoofdklasse (categorie A) als de 1e klasse en lager (categorie B)
  • Daarnaast gaan O14 teams uitkomend in de categorie B in district Noord en West 1 spelen met de vernieuwde spelregels.

Video en infographic

Hoewel je het gebruik van de nieuwe spelregels snel onder de knie zult hebben en al gauw niet meer beter weet, is het goed om er als vereniging wel zo duidelijk mogelijk over te communiceren. Daarom hebben we een video en een infographic gemaakt waarin we de spelregels uitleggen.

Vergelijkbare berichten