Danny Makkelie gaat bij de KNVB aan de slag als hoofd arbitrage landelijke competities op de afdeling amateurvoetbal. De 40-jarige topscheidsrechter wordt onder meer verantwoordelijk voor de aanstellingen en doorontwikkeling van ongeveer 250 arbitrage-officials op landelijk amateurniveau. Makkelie combineert zijn nieuwe baan met zijn carrière als betaald voetbalscheidsrechter.

Tot voor kort was Makkelie werkzaam bij de Nationale Politie. In zijn nieuwe betrekking bij de KNVB gaat Makkelie zijn kennis en ervaring delen met scheidsrechters, assistent-scheidsrechters, rapporteurs en coaches in de Tweede, Derde en Vierde Divisie. Doel is om de arbitrage in het landelijke amateurvoetbal op korte en lange termijn te versterken en meer personen warm te maken en houden voor het arbitrage-vak.

“We zijn er trots op dat Danny gaat bijdragen aan de ontwikkeling van de arbitrage in het amateurvoetbal”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB. “Als hoofd arbitrage landelijke competities amateurvoetbal kunnen we niets beter hebben dan de ervaring en competenties van een van de beste scheidsrechters van Europa. Danny heeft een hart voor het scheidsrechtersvak en is een fantastisch boegbeeld voor de arbitrage. We zijn ervan overtuigd dat zijn aanstelling bijdraagt aan de doelstelling om meer scheidsrechters aan de KNVB te binden.”

Vergelijkbare berichten