Danny Makkelie heeft op het EK voetbal een topduel toegewezen gekregen. De Nederlander leidt maandag het beslissende groepsduel tussen Kroatië en Italië in Leipzig.

Kroatië is de nummer drie van het laatste WK en Italië won het vorige EK. Bij het affiche in Leipzig zijn Hessel Steegstra en Jan de Vries de grensrechters. Serdar Gözübüyük is de vierde official en Rob Dieperink fungeert als videoscheidsrechter.

Kroatië pakte in de eerste twee duels met Spanje (3-0) en Albanië (2-2) slechts één punt en heeft een overwinning nodig om in het toernooi te blijven. Italië won met 2-1 van Albanië en verloor met 1-0 van Spanje. Het staat met drie punten voorlopig tweede in groep B.

Voor de 41-jarige Makkelie is het zijn tweede wedstrijd op dit EK. Eerder floot hij het duel tussen thuisland Duitsland en Hongarije (2-0). Na afloop kreeg hij harde kritiek vanuit het Hongaarse kamp. De bondscoach noemde hem “de slechtste man op het veld”.

Makkelie had drie jaar geleden tijdens zijn eerste EK onder meer de leiding over de halve finale tussen Engeland en Denemarken. Zijn landgenoot Björn Kuipers, die inmiddels is gestopt als scheidsrechter, floot toen de finale tussen Engeland en Italië.

Vergelijkbare berichten