Anthony Taylor heeft vrijdagavond de leiding over de EK-kraker tussen Nederland en Frankrijk. De 45-jarige Engelsman is een oude bekende van beide ploegen, aangezien hij al eens eerder een interland tussen beide floot.

In 2018 was Taylor namelijk ook de scheidsrechter bij Nederland – Frankrijk, toen in de poulefase van de Nations League. In De Kuip wist Oranje door treffers van Georgio Wijnaldum en Memphis Depay met 2-0 te zegevieren. Uiteraard is dat een scenario waar de mannen van bondscoach Ronald Koeman ook vrijdag blindelings voor zullen tekenen.

Taylor leidt vaker absolute topwedstrijden binnen de UEFA. Zo floot hij de Nations League-finale tussen Frankrijk en Spanje in 2021 (2-1) en was hij vorig seizoen de leidsman in de finale van de Europa League tussen AS Roma en Sevilla.

Taylor zal worden geassisteerd door grensrechters Gary Beswick en Adam Nunn. Stuart Aswell fungeert als VAR. Nederland – Frankrijk begint vrijdagavond om 21.00 uur in Leipzig. Beide ploegen hebben tot dusver drie punten verzameld in poule D.

Vergelijkbare berichten