Team Makkelie is deze zomer actief op EURO2024. De scheidsrechterscommissie van UEFA heeft de namen van alle 51 officials voor de Europese eindronde in Duitsland bekendgemaakt. Danny Makkelie behoort tot de 19 scheidsrechters die op het EK hun opwachting zullen maken.

Hij wordt in Duitsland ondersteund door zijn vaste team, bestaande uit assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Ook Rob Dieperink maakt in zijn rol als VAR deel uit van het vaste viertal.

Daarnaast heeft UEFA ook Pol van Boekel (VAR), Serdar Gözübüyük en Johan Balder (beide support match officials) aangewezen. Gözübüyük kan als vierde official worden ingezet, Balder als reserve-assistent-scheidsrechter.

Vierde eindtoernooi

De 41-jarige Makkelie gaat zich opmaken voor zijn vierde eindtoernooi. Eerder was hij actief op de WK’s van 2018 (VAR) en 2022 (scheidsrechter). Op EURO2020, dat vanwege de coronapandemie was uitgesteld naar de zomer van 2021, floot hij onder meer het openingsduel.

“Ik ben bijzonder trots dat we zijn geselecteerd voor EURO2024”, zegt Danny Makkelie. “Het is het tweede EK waarvoor we zijn geselecteerd en dit is opnieuw een mooie mijlpaal. Het is een eer dat we tot zo’n selecte groep topscheidsrechters behoren. We gaan er een succesvol EK van maken in Duitsland.”

In totaal selecteerde UEFA 18 Europese scheidsrechters. In het kader van een samenwerking met CONMEBOL werd daar één Zuid-Amerikaanse scheidsrechter aan toegevoegd. Dat is de Argentijn Facundo Tello.

Vergelijkbare berichten