De wedstrijden in de achtste finales van de strijd om de TOTO KNVB Beker 2023/24 zijn bekend. Een van de opvallende affiches in deze ronde is het duel tussen Feyenoord en de winnaar van de door hevige regenval afgelaste bekerwedstrijd PSV – FC Twente. Stuntploeg Hercules lootte een thuiswedstrijd tegen sc Cambuur. De achtste finales staan volgende maand al op het programma, op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 januari 2024. Dan wordt ook PSV – FC Twente ingehaald. De winnaar van dat duel speelt een week later in De Kuip tegen Feyenoord.

VIER AMATEURCLUBS

Nog 16 clubs maken kans om dit seizoen de TOTO KNVB Beker te winnen. Zij gingen donderdagavond de koker in voor de loting van de achtste finales. Die vond plaats in de studio van ESPN dat dit seizoen de bekerstrijd live uitzendt. Een kwart van de clubs bestaat uit amateurverenigingen. Naast derde divisionist Hercules dat zorgde voor de stunt van de eeuw door Ajax uit te schakelen zijn dat Quick Boys, AFC en Excelsior Maassluis, allen uitkomend in de tweede divisie.

STUNTPLOEG HERCULES TEGEN SC CAMBUUR

Hercules lootte opnieuw een thuiswedstrijd. De Utrechtse club zal hoogstwaarschiijnlijk opnieuw uitwijken naar stadion Galgenwaard om te gaan spelen tegen sc Cambuur. Quick Boys dat NAC en De Graafschap al uitschakelde reist naar Alkmaar voor het duel tegen AZ, dat zich pas na verlenging via de amateurs van HHC Hardenberg bij de laatste zestien wist te scharen. Ook AFC lootte een uitwedstrijd, tegen Vitesse. Excelsior Maassluis ten slotte ontvangt ADO Den Haag op een ongetwijfeld uitpuilend Sportpark Dijkpolder. 

VOLLEDIGE LOTING ACHTSTE FINALES

Wedstrijd 
Herculessc Cambuur
FeyenoordPSV/FC Twente
AZQuick Boys
Excelsior MaassluisADO Den Haag
VitesseAFC
NECGo Ahead Eagles
Almere CityFortuna Sittard
ExcelsiorFC Groningen

Het definitieve programma van deze achtste finales – inclusief data en aftraptijden – wordt later bekendgemaakt.

DATA RESTERENDE RONDES

RondeData
Achtste finales16, 17 en 18 januari 2024, inclusief inhaalduel PSV-FC Twente
Achtste finales Feyenoord – winnaar PSV/FC Twente23, 24 of 25 januari 2024
Kwartfinales6, 7 en 8 februari 2024
Halve finales27, 28 en 29 februari 2024
Finale21 april 2024

Vergelijkbare berichten