Bij drie wedstrijden in de Europa League maken vier Nederlandse officials deel uit van de videoarbitrageteams. Pol van Boekel, Clay Ruperti, Rob Dieperink en Dennis Higler zijn door UEFA aangesteld en komen donderdag in actie in de laatste speelronde van de EL-groepsfase.

Real Betis – Rangers FC (donderdag, 21.00 uur)

Pol van Boekel en Clay Ruperti vormen samen het VAR-team bij dit duel in groep C. Er staaT nog van alles op het spel op deze laatste speeldag. Real Betis heeft met 9 punten de beste papieren, maar Rangers FC zit met 8 punten de Spaanse ploeg op de hielen. Ook de nummer drie in deze poule, Sparta Praag, heeft nog alle kans. De Tsjechen hebben 7 punten en ontvangen in eigen huis Aris Limassol. Van Boekel is als VAR aangesteld, Ruperti als AVAR. Zij ondersteunen de Servische arbiter Srdjan Jovanovic.

AS Roma – FC Sheriff Tiraspol (donderdag, 18.45 uur)

In groep G van de Europa League is AS Roma al zeker van de knock-outfase. Voor de ploeg van José Mourinho staat er weinig meer op het spel. Dat geldt ook voor tegenstander FC Sheriff Tiraspol dat donderdag de laatste Europese wedstrijd van het seizoen speelt. De ploeg uit Moldavië maakt geen kans meer op de derde plaats die recht geeft op de tussenronde van de Conference League. AS Roma – FC Sheriff Tiraspol staat onder leiding van de Franse scheidsrechter Jérôme Brisard. Rob Dieperink fungeert als AVAR.   

Bayer Leverkusen – Molde FK (donderdag, 18.45 uur)

Ook Dennis Higler wordt door UEFA ingezet als AVAR in de Europa League. Hij kijkt mee bij de wedstrijd in groep H tussen Bayer Leverkusen en Molde FK. De Duitsers wonnen al vijf voorgaande groepswedstrijden en zijn zeker van de knock-outfase. Molde FK en FK Qarabag strijden nog voor de tweede plaats. In Leverkusen heeft de Engelsman Robert Jones de leiding.

Vergelijkbare berichten