Arbiter Danny Makkelie is terug naar huis gekeerd. De 41-jarige scheidsrechter uit Dordrecht heeft te horen gekregen dat hij na de groepsfase niet meer in actie komt op het EK in Duitsland.

De beste scheidsrechter van Nederland floot dit toernooi in de poulefase de wedstrijden Duitsland-Hongarije en Italië-Kroatië. In beide wedstrijden leek de UEFA tevreden over zijn optredens, al waren de Hongaren boos dat een treffer van de Duitser Ilkay Gündogan niet werd geannuleerd en Kroatië zette vraagtekens bij de hoeveelheid blessuretijd (acht minuten) die werd toegevoegd aan de kraker.

De Kroaten werden door een treffer van de Italiaanse invaller Mattia Zaccagni in de laatste aanval van de wedstrijd uitgeschakeld. Overigens bepaalt de scheidsrechter niet hoeveel minuten extra er worden gespeeld, dat bepalen de VAR en de vierde official in samenspraak.

Makkelie was de enige Nederlandse scheidsrechter op dit EK. De concurrentiestrijd tussen de arbiters is moordend dit toernooi, de UEFA is erg tevreden over het niveau van de arbitrage.

Vergelijkbare berichten