Serdar Gözübüyuk heeft woensdag de leiding over RB Salzburg – Internazionale in groep D van de Champions League. De arbiter krijgt ondersteuning langs de zijlijn van Erwin Zeinstra en Johan Balder.

Joey Kooij is de vierde official. Dennis Higler vervult de functie van VAR, geassisteerd door Marco Fritz. De aftrap is om 21.00 uur. RB Salzburg bezet na drie duels de derde plaats in de poule met één overwinning en twee nederlagen. Internazionale staat met vier punten op de tweede plaats. Twee weken geleden wonnen de Italianen in eigen huis met 2-1 de eerste ontmoeting.

Ook Danny Makkelie leidt woensdag een wedstrijd in de Champions League. Hij is door UEFA aangesteld voor de ontmoeting in groep C tussen Napoli en Union Berlin. Makkelie fluit om 18.45 uur voor de aftrap en wordt omringd door een vrijwel geheel Nederlands team. Hessel Steegstra en Jan de Vries zijn de assistent-scheidsrechters. Allard Lindhout fungeert als vierde official. Het videoarbitrageduo bestaat uit VAR Clay Ruperti en AVAR Ivan Bebek uit Kroatië.

Dennis Higler komt deze week twee keer in actie in de Champions League. Hij is dinsdag namelijk ook VAR bij het duel in groep E tussen Atlético Madrid en Celtic. Hij ondersteunt de Slowaakse scheidsrechter Ivan Kruzliak. In groep E is ook Feyenoord actief. Op donderdag is Higler assistent-VAR bij het Europa Leagueduel Sporting Portugal – Raków Częstochowa dat onder leiding staat van de Albanese arbiter Enea Jorgji. 

Pol van Boekel is diezelfde avond assistent-VAR bij AC Milan – Paris Saint-Germain in groep F. De arbiter bij deze wedstrijd is de Spanjaard Jesús Gil Manzano.

Sander van der Eijk is door UEFA aangesteld voor een wedstrijd in de Conference League. Hij heeft donderdag de leiding over de wedstrijd Beşiktaş – FK Bodø/Glimt. Van der Eijk fluit in Istanboel om 20.45 uur voor de aftrap.

Van der Eijk wordt ondersteund door een geheel Nederlands arbitrageteam. De assistent-scheidsrechters zijn Rogier Honig en Rens Bluemink. De rol van vierde official wordt ingevuld door Marc Nagtegaal. Het VAR-team bestaat uit Jochem Kamphuis (VAR) en Edwin van de Graaf (AVAR). Thuisclub Besiktas staat momenteel onderaan in groep D van de Conference League. De Noren van FK Bodø/Glimt bezetten de tweede plaats.

VAR-teams in Europa League

In de Europa League zijn donderdag twee Nederlandse VAR-duo’s actief. Clay Ruperti (VAR) en Erwin Blank (AVAR) houden de schermen in de gaten bij Servette FC – FC Sheriff Tiraspol. In Genève is Manfredas Lukjančukas uit Litouwen de scheidsrechter.

Pol van Boekel (VAR) en Jeroen Manschot (AVAR) vormen de videoarbitrage bij het duel tussen Maccabi Haifa FC en Villarreal CF. Deze wedstrijd wordt vanwege de situatie in Israël op Cypriotische bodem gespeeld. Scheidsrechter Mykola Balakin uit Oekraïne heeft de leiding op het veld.

Higler drie keer ingezet

Ook Dennis Higler komt donderdag in actie. Die dag is hij assistent-VAR bij het Europa Leagueduel Sporting Portugal – Raków Częstochowa dat onder leiding staat van de Albanese arbiter Enea Jorgji. Op dinsdag (Atlético Madrid – Celtic, arbiter Ivan Kruzliak) en woensdag (RB Salzburg – Internazionale, arbiter Serdar Gözübüyük) is hij VAR in de Champions League.

Vergelijkbare berichten